Havermoutkoekjes met rozijnen en hazelnoten

Voor 18 kleine koekjes

– 175 gram havermout
– 75 gram glutenvrije zelfrijzend bakmeel
– 100 gram boter
– 1 ei
– 2 eetlepels ahornsiroop
– 1 theelepel kaneel
– 75 gram rozijnen
– 40 gram hazelnoten

– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Wel de rozijnen ongeveer 10 minuten in warm water, en laat ze daarna goed uitlekken.
– Snijd de hazelnoten een keer door.
– Mix de boter, het ei, ahornsiroop en kaneel goed door elkaar.
– Voeg de havermout en het glutenvrije zelfrijzend bakmeel toe, en mix het geheel goed.
– Doe de rozijnen en hazelnoten erbij en mix dit er goed door.
– Maak van het deeg 18 koekjes (of minder voor grotere koekjes).
– Bak de koekjes nu in 25 a 30 minuten gaar in de oven.

Smakelijk eten!

Weetje: Boter is de gekarnde room van melk. De naam ´boter´ is beschermd, boter mag pas boter heten, als het ten minste 80% melkvet bevat. margarine is dus ook geen boter. Voor 1 kilo boter is er zo´n 20 liter melk nodig.

Havermoutkoekjes met rozijnen en hazelnotenHeb jij deze havermoutkoekjes met rozijnen en hazelnoten gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *