Havermoutkoeken met pure chocolade en hazelnoten (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Voor 12 havermoutkoeken met pure chocolade en hazelnoten

– 150 gram havermout
– 125 gram pure chocolade
– 100 gram glutenvrije bloem
– 100 gram boter
– 75 gram kristalsuiker
– 60 gram hazelnoten
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 ei

– Verwarm de oven voor op 175 graden.
– Snijd de pure chocolade in stukjes en halveer de hazelnoten.
– Mix de boter en de suiker zacht en romig.
– Voeg het ei toe en mix deze door het botermengsel.
– Doe nu de havermout, bloem en de bakpoeder erbij en mix dit er goed door.
– Meng als laatste de pure chocolade en de hazelnoten door het koekdeeg.
– Maak van het deeg 12 havermoutkoeken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
– Bak de havermoutkoeken met pure chocolade en hazelnoten 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Smakelijk eten!

Weetje: Koekjes zijn een gebakken lekkernij, die vaak bij de koffie of thee worden gegeten. Vroeger werden koekjes vrijwel alleen gemaakt door banketbakkers. Koekjes bestaan er in vele verschillende smaken en vormen.

havermoutkoeken-met-pure-chocolade-en-hazelnoten-low-fodmap-glutenvrij-en-lactosevrij

Heb jij deze havermoutkoeken met pure chocolade en hazelnoten gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *