Havermoutkoeken met cranberries en witte chocolade (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Voor 12 havermoutkoeken met cranberries en witte chocolade

– 150 gram havermout
– 125 gram lactosevrije witte chocolade
– 100 gram glutenvrije bloem
– 100 gram boter
– 75 gram kristalsuiker
– 60 gram cranberries
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 ei

– Verwarm de oven voor op 175 graden.
– Snijd de witte chocolade in stukjes.
– Mix de boter en de suiker zacht en romig.
– Voeg het ei toe en mix deze door het botermengsel.
– Doe nu de havermout, bloem en de bakpoeder erbij en mix dit er goed door.
– Meng als laatste de cranberries en de stukjes witte chocolade door het koekdeeg.
– Maak van het deeg 12 havermoutkoeken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
– Bak de havermoutkoeken met cranberries en witte chocolade 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Smakelijk eten!

Weetje: Suiker (Sacharose) is een zoete stof. Suiker komt van nature voor in een aantal voedingsmiddelen, zoals in fruit, mais, suikerbiet en suikerriet. Suiker uit de suikerbiet of uit suikerriet wordt kristalsuiker genoemd. Voorbeelden functies van suiker: zoetstof, smaakmaker, conserveermiddel (jam) en voor de structuur (in koekjes).

havermoutkoeken-met-cranberries-en-witte-chocolade-low-fodmap-glutenvrij-en-lactosevrijHeb jij deze havermoutkoeken met cranberries en witte chocolade gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *