Havermoutkoeken met appel en kaneel (low FODMAP, glutenvrij en lactosevrij)

Appel is tot 20 gram low FODMAP, met 1 koek blijf je binnen deze hoeveelheid

Voor 12 havermoutkoeken met appel en kaneel

Ingrediënten

  • 150 gram havermout
  • 100 gram glutenvrije bloem
  • 100 gram boter
  • 75 gram kristalsuiker
  • 1 appel
  • 1 ei
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Schil de appel en snijd de appel in kleine blokjes.
  3. Mix de boter en de suiker zacht en romig.
  4. Voeg het ei toe en mix deze door het botermengsel.
  5. Doe nu de havermout, bloem, kaneel en bakpoeder erbij en mix dit er goed door.
  6. Meng als laatste de appelblokjes door het koekdeeg.
  7. Maak van het deeg 12 koeken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Bak de havermoutkoeken 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Smakelijk eten!

Heb jij deze havermoutkoeken met appel en kaneel gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*