Havermout plaatkoek met noten en cranberries

Voor een brownievorm/bakvorm van ongeveer 28×18 cm

– 170 gram havermout
– 70 gram cranberries
– 60 gram pecannoten
– 40 gram amandelen
– 30 gram lijnzaad
– 200 ml lactosevrije/plantaardige melk
– 30 ml zonnebloemolie
– 2 bananen
– 2 eieren
– 2 eetlepels ahornsiroop
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel bakpoeder

– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Breek/snijd de noten in stukjes.
– Prak de bananen fijn met een vork.
– Meng de fijngeprakte bananen met de melk, eieren en ahornsiroop.
– Voeg de havermout, lijnzaad en kaneel toe en meng dit er goed door.
– Meng vervolgens de noten en cranberries door het mengsel.
– Voeg het bakpoeder en de zonnebloemolie toe en meng dit er als laatste door.
– Bekleed een brownievorm/bakvorm met bakpapier en doe het mengsel er vervolgens in.
– Bak de plaatkoek nu 35 a 40 minuten in de voorverwarmde oven.
– Laat de plaatkoek afkoelen en snijd hem vervolgens in stukken.

havermout-plaatkoek-met-noten-en-cranberriesDe plaatkoek is ook goed in te vriezen.

Smakelijk eten!

Weetje: Zonnebloemolie is een plantaardige olie. Het wordt gewonnen uit de pitten van de zonnebloem. Zonnebloemolie wordt veel gebruikt in de keuken. Het heeft een heldere, goudgele kleur en een zachte smaak.havermout-plaatkoek-met-noten-en-cranberriesHeb jij deze havermout plaatkoek met noten en cranberries gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

6 thoughts on “Havermout plaatkoek met noten en cranberries

  1. Ingrid Beantwoorden

    Ik heb de plaatkoek ook gemaakt en hij was boven verwachting erg lekker.Ik heb er extra een schep gedroogde kokos bij gedaan en honing gebruikt ipv de ahornsiroop.Zo kan je zelf je draai eraan geven

    1. gevoeligebuikrecepten Beantwoorden

      Hallo Ingrid,

      Wat leuk dat je deze plaatkoek hebt gemaakt. Kokos erdoor is vast lekker, gebruik ik ook wel. Het zoetmiddel kan je ook vervangen, net wat je zelf lekker vindt. Ik kies voor ahornsiroop, omdat dit low fodmap is, en ik het zelf lekkerder vind dan honing. Maar zo kan je net wat je zegt, zelf een draai geven aan dit recept.

      Bedankt voor je berichtje.

  2. Dingina Beantwoorden

    Vanmorgen de plaatkoek gebakken in een rechthoekige ovenschaal en na afkoelen de plaatkoek in 12 repen gesneden. De smaak is voorrtreffelijk, een lekkere crunchy bite door de noten en een fris “zuurtje” door de cranberries, dit is een “blijvertje”!! (1 reep op, de overige 11 na afkoelen in de vriezer).

    1. gevoeligebuikrecepten Beantwoorden

      Hallo Dingina,

      Leuk te horen dat je deze plaatkoek hebt gemaakt. En nog leuker natuurlijk om te horen dat je het zo lekker vindt!
      Deze koek is heel goed in te vriezen, heb ik zelf ook gedaan. Geniet er van!

      Bedankt voor je reactie.

  3. Jo Beantwoorden

    Heel er lekker, vooral omdat hij niet zoet is en goed vult.
    Heb het recept al vele malen doorgestuurd:)

    1. gevoeligebuikrecepten Beantwoorden

      Hallo Jo,

      Bedankt voor je berichtje en wat leuk te lezen dat je deze havermout plaatkoek lekker vindt. Hij is inderdaad niet te zoet, ik hou namelijk zelf ook niet zo van zoet. Nu ik je reactie lees, krijg ik ook weer zin in deze koek. Binnenkort maar weer eens maken 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *