Havermout met pompoen (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Havermout met pompoen voor 1 persoon

Ingrediënten

  • 75 gram pompoenpuree (ongeveer 125 – 130 gram pompoenblokjes)
  • 50 gram havermout
  • 200 ml lactosevrije/plantaardige melk
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • Pecannoten (stuk of 3)
  • Pompoenpitten
  • Rozijnen
  • Koek- en speculaaskruiden

Bereidingswijze

  1. Kook de pompoenblokjes in 12 minuten gaar en pureer ze fijn in een keukenmachine.
  2. Breek de pecannoten in stukjes.
  3. Breng in een pannetje 200 ml melk aan de kook.
  4. Voeg als de melk kookt 50 gram havermout en de pompoenpuree toe. Blijf dit voor een paar minuutjes roeren, totdat het de gewenste dikte heeft.
  5. Voeg 1 eetlepel lijnzaad en wat koek- en speculaaskruiden toe en roer beide er goed door.
  6. Doe de havermout in een kom/bord en verdeel de stukjes pecannoten en wat pompoenpitten en rozijnen over de havermout met pompoen.

De pompoen zou je ook al de avond van te voren kunnen koken en pureren. Bewaar de pompoenpuree dan in een afgesloten bakje in de koelkast.

Smakelijk eten!


Heb jij deze havermout met pompoen gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*