Havermout-kwark pizza Prosciutto (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Pizzabodem voor 1 grote bakplaat

Ingrediënten

  • 240 gram lactosevrije kwark
  • 225 gram havermout
  • 5 eieren
  • Provençaalse kruiden

Topping

Ingrediënten

  • Pakje tomatensaus
  • Provençaalse kruiden
  • Aantal cherrytomaten
  • Beetje geraspte kaas
  • Parmaham
  • Rucola
  • Italian flakes (kaasvlokken)
  • Balsamico azijn

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Weeg de havermout af en vermaal het tot meel in een keukenmachine.
  3. Doe de lactosevrije kwark, de eieren en de Provençaalse kruiden bij het meel en roer goed door elkaar.
  4. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel het mengsel over de plaat.
  5. Bak de bodem ongeveer 20 minuten.
  6. Roer door een pakje tomatensaus wat Provençaalse kruiden en snijd een aantal cherrytomaten in plakjes.
  7. Haal de pizza uit de oven.
  8. Besmeer de bodem met de tomatensaus. Strooi er wat geraspte kaas over en verdeel de in plakjes gesneden cherrytomaten over de pizza.
  9. Doe de pizza daarna nog zo’n 10 minuten in de oven.
  10. Beleg de pizza daarna met plakken parmaham, rucola, Italian flakes en een beetje balsamico azijn.

Smakelijk eten!


Heb jij deze havermout-kwark pizza prosciutto gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

4 Comments

  1. Deze pizzabodem van kwark en havermout is echt top! Smaakt echt naar pizza.

  2. Ik heb even getwijfeld of ik deze pizza zou gaan maken. Een bodem van havermout en kwark. Toch gemaakt en het is voor herhaling vatbaar. Man en kinderen ook lekker gegeten en voor mij na het eten geen buikpijn!

    • gevoeligebuikrecepten

      Wat fijn dat jullie lekker gegeten hebben van deze pizza. En geen buikpijn na het eten, top! Bedankt voor je reactie.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*