Havermout banaan wafels (low FODMAP, glutenvrij en lactosevrij)

Voor 4 havermout banaan wafels

Voor dit recept heb ik een siliconen wafelvorm gebruikt.

Ingrediënten

  • 80 gram havermeel (havermout fijnmalen in een keukenmachine)
  • 100 ml lactosevrije/plantaardige melk
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Prak de banaan fijn met een vork en meng het met de melk, ei en kaneel.
  3. Voeg het havermeel toe en meng het geheel goed.
  4. Vet de wafelvorm in met een beetje olie.
  5. Verdeel het beslag over de wafelvorm.
  6. Bak de wafels 15 minuten in de voorverwarmde oven, haal ze dan uit de vorm en bak de wafels dan nog 5 minuten met de geruite kant naar boven op een rooster in de oven.

Serveer de havermout banaan wafels bijvoorbeeld met wat lactosevrije/plantaardige kwark en vers fruit.

Smakelijk eten!

Heb jij deze havermout banaan wafels gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*