Havermout banaan muffins met wortel (low FODMAP, glutenvrij en lactosevrij)

Voor 12 havermout banaan muffins met wortel

Ingrediënten

  • 125 gram havermout
  • 125 gram geraspte bospeen (circa 5 stuks)
  • 125 ml lactosevrije/plantaardige melk
  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 2 theelepels koek- en speculaaskruiden
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Paar walnoten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Schil de bospenen en rasp deze fijn.
  3. Prak de bananen fijn met een vork.
  4. Meng de fijngeprakte banaan met de melk, eieren en de koek- en speculaaskruiden.
  5. Voeg nu de havermout en het bakpoeder toe en meng het geheel goed.
  6. Doe als laatste de geraspte wortel erbij en meng dit goed door het beslag.
  7. Verdeel het beslag over een muffinbakvorm of losse muffinvormpjes.
  8. Breek wat walnoten in kleine stukjes en verdeel dit over het beslag.
  9. Bak de havermout banaan muffins met wortel in zo’n 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Deze muffins zijn heel goed in te vriezen.

Smakelijk eten!

Heb jij deze havermout banaan muffins met wortel gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*