Havermout banaan muffins met noten

Voor 12 havermout banaan muffins met noten

– 125 ml lactosevrije/plantaardige melk
– 125 gram havermout
– 25 gram walnoten + 6 extra halve walnoten
– 25 gram pecannoten + 6 extra pecannoten
– 25 gram hazelnoten
– 2 bananen (goed rijp)
– 2 eieren
– 2 theelepels kaneel
– 2 theelepels bakpoeder

– Verwarm de oven voor op 190 graden.
– Prak de 2 bananen goed fijn met een vork.
– Doe de melk en de eieren bij de banaan en meng het door elkaar.
– Voeg nu de havermout en kaneel toe en meng ook dit erdoor.
– Breek boven het beslag 25 gram walnoten en 25 gram pecannoten in stukjes.
– Snijd de hazelnoten een keer door en doe deze ook bij het beslag.
– Voeg het bakpoeder toe en roer dit er goed door heen.
– Verdeel het beslag over een muffinbakvorm of losse muffinvormpjes.
– Leg op het beslag van 6 muffins een halve walnoot, op de andere 6 een pecannoot, en druk deze zachtjes iets in het beslag.
– Bak de muffins nu in 30 minuten gaar.

Lekker als ontbijt (met een beetje jam) of als voedzaam tussendoortje.
De muffins zijn heel goed in te vriezen.

Smakelijk eten!

Weetje: Bananen zijn afkomstig van de bananenplant en komen uit de tropen. India is de grootste producent van bananen. Bananen bevatten niet veel vitamine C, maar wel veel voedingsvezels, kalium en zetmeel. In Nederland eten we samen ruim 720 miljoen bananen per jaar.

havermout-banaan-muffins-met-notenHeb jij deze havermout banaan muffins met noten gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *