Hartig brood met salami, bosui en kaas (glutenvrij en lactosevrij)

Voor een hartig brood met salami, bosui en kaas van 23 cm

– 280 gram glutenvrije bloem
– 125 gram salami (vleeswaren)
– 110 gram geraspte kaas
– 100 ml lactosevrije/plantaardige melk
– 3 bosui
– 4 eieren
– 4 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels Provençaalse kruiden
– 1,5 eetlepel bakpoeder
– Snufje zout
– Peper

– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Snijd de salami en de bosui fijn.
– Meng in een schaal de glutenvrije bloem, 1 eetlepel Provençaalse kruiden, bakpoeder, snufje zout en wat peper door elkaar.
– Mix in een andere schaal de melk, eieren en olijfolie. Voeg nu beetje bij beetje het bloemmengsel hieraan toe. Meng als laatste de salami, bosui en 60 gram geraspte kaas erdoor.
– Verdeel het beslag voor het hartige brood over een bakvorm (goed invetten of bekleden met bakpapier).
– Meng nu 1 eetlepel Provençaalse kruiden door 50 gram geraspte kaas en verdeel dit over het beslag.
– Bak het hartige brood met salami, bosui en kaas nu in 40 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Smakelijk eten!

Dit brood is ook erg lekker bij de pasta.

Weetje: Salami is een gekruide worst afkomstig uit Italië. De meeste salami´s hebben een duidelijke knoflooksmaak.


Heb jij dit hartige brood met salami, bosui en kaas gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *