Halloumi burger met gegrilde groenten (low FODMAP, glutenvrij en vegetarisch)

Voor 2 halloumi burgers met gegrilde groenten

Yoghurt sweet chili saus 

Ingrediënten

  • 4 eetlepels lactosevrije yoghurt
  • 2 eetlepels sweet chili saus
  • Beetje fijngesneden peterselie

Bereidingswijze

  1. Meng bovenstaande ingrediënten tot een sausje.
  2. Zet tot gebruik in de koelkast.

Halloumi burger met gegrilde groenten 

Ingrediënten

  • 2 glutenvrije broodjes (bijvoorbeeld focaccia)
  • 6 – 8 plakken halloumi (halloumi is low FODMAP tot 40 gram)
  • 8 plakken aubergine
  • 8 plakken courgette
  • Halve rode paprika
  • Olijfolie
  • Peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergine, courgette en de halloumi in plakken en de paprika in reepjes.
  2. Grill de groenten in een grillpan of op een grillplaat met een beetje olijfolie en bestrooi de groenten met wat peper.
  3. Grill daarna de plakken halloumi in 2 – 3 minuten per kant bruin.
  4. Snijd de broodjes open en leg hierop de gegrilde groenten en de gegrilde halloumi.
  5. Serveer de halloumi burgers met gegrilde groenten met de yoghurt sweet chili saus.

Smakelijk eten!

Heb jij deze halloumi burger met gegrilde groenten gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*