Groentestoof

Voor 3 personen

– 1 courgette
– 1 aubergine
– 1 rode paprika
– 1 groene paprika
– Bospeen (ongeveer 4 stuks)
– 400 gram tomatenblokjes
– 100 ml water
– 1 eetlepel Provençaalse kruiden
– Peper

– Snijd de groenten (hoeft niet te klein).
– Verhit een scheutje olie in een braadpan en bak hierin de bospeen 3 minuten. Voeg daarna de courgette, aubergine en paprika toe, breng op smaak met peper, en bak dit ongeveer 5 minuten.
– Voeg de tomatenblokjes, water en kruiden toe en roer dit door de groenten.
– Laat dit nu met de deksel op de pan ongeveer 15 a 20 minuten zachtjes stoven.
– Serveer de groentestoof met pasta, rijst, couscous of brood.

Smakelijk eten!

Weetje: Aubergine is een paarse, peervormige vruchtgroente. Aubergines hebben een milde, neutrale smaak. Deze groente bestaat uit veel vezels.

Groentestoof Heb jij deze groentestoof gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *