Groenteburger

Voor 4 groenteburgers

– 1 courgette
– Halve rode paprika
– 40 gram mais
– 60 gram wortel julienne
– 70 gram havermout
– 2 eetlepels glutenvrije paneermeel
– 3 eetlepels amandelmeel
– 2 eieren
– 1 theelepel paprikapoeder
– Peper

– Rasp de courgette, doe dit in een schone theedoek, en knijp vervolgens goed het vocht uit de courgette.
– Voeg alle ingrediënten bij elkaar, en kneed dit goed door elkaar (is het te nat voeg dan wat extra havermout, en/of meel toe).
– Maak burgers van het mengsel en laat ze opstijven in de koelkast (minstens een half uur).
– Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de burgers om en om mooi bruin en gaar.

Smakelijk eten!

Weetje: Mais is een graan afkomstig uit Midden-Amerika. Hoewel het dus een graansoort is, wordt het vaak gegeten als groente. Mais vind je in veel producten terug, denk maar eens aan cornflakes, maizena, polenta, popcorn, maiskolven etc.

GroenteburgerHeb jij deze groenteburgers gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *