Granola met banaan (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Voor een bakplaat vol granola met banaan

Ingrediënten

  • 140 gram pure chocolade
  • 125 gram havervlokken
  • 80 gram amandelen
  • 80 gram paranoten
  • 80 gram pecannoten
  • 80 gram walnoten
  • 45 gram kokosolie
  • 40 gram gepofte quinoa
  • 6 eetlepels pompoenpitten
  • 6 eetlepels zonnebloempitten
  • 4 eetlepels lijnzaad
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 goed rijpe bananen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Breek/snijd de noten in stukjes.
  3. Meng de havervlokken, amandelen, paranoten, pecannoten, walnoten, gepofte quinoa, pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad en kaneel goed door elkaar.
  4. Prak de 2 bananen goed fijn met een vork.
  5. Verwarm de kokosolie kort (in de magnetron), zodat het goed vloeibaar wordt.
  6. Meng de kokosolie en de fijngeprakte bananen door elkaar en voeg dit dan toe aan de havervlokken, noten, etc.
  7. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en de verdeel de granola met banaan over de bakplaat.
  8. Doe de granola met banaan nu voor zo´n 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  9. Laat de granola met banaan goed afkoelen.
  10. Snijd de pure chocolade in kleine stukjes en meng dit door de goed afgekoelde granola.

Bewaar de granola met banaan in een goed afgesloten pot, dan is het een tijd goed te bewaren. Lekker voor bij de lactosevrije/plantaardige yoghurt/kwark.

Smakelijk eten!

Heb jij deze granola met banaan gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*