Gnocchi met gehaktballetjes

Voor 3 personen

– 400 gram gnocchi di patate
– 350 gram gehakt
– 1 rode paprika
– 1 courgette
– 200 gram tomatenblokjes
– Peper
– Paprikapoeder
– Provençaalse kruiden
– Eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas

– Breng het gehakt op smaak met peper en paprikapoeder, en maak hier kleine balletjes van.
– Snijd de paprika en courgette in stukjes.
– Verhit een scheutje olie in een wok/koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes mooi bruin.
– Voeg de paprika en courgette toe, en bak dit een paar minuten mee.
– Verhit in een andere wok/koekenpan ook wat olie en bak hierin de gnocchi knapperig en bruin.
– Voeg de tomatenblokjes en wat Provençaalse kruiden toe aan de gehaktballetjes en groenten.
– Laat dit zo’n 2 minuten zachtjes pruttelen.
– Voeg de gnocchi toe aan de saus en meng voorzichtig door elkaar.
– Serveer de gnocchi eventueel met wat geraspte Parmezaanse kaas.

Smakelijk eten!

Weetje: Gnocchi is een Italiaanse pastasoort. Gnocchi di patate wordt gemaakt van aardappel. Gnocchi in het meervoud is gnocco en dit betekent ‘klont’.

Gnocchi met gehaktballetjes

Heb jij deze gnocchi met gehaktballetjes gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *