Glutenvrije quiche met brie

Voor de bodem
– 140 gram amandelmeel
– 200 gram havermout
– 3 eetlepels kokosolie
– 1 ei
– 50 ml water
– Snufje zout

– Kneed bovenstaande ingrediënten tot een samenhangend deeg.
– Vet een quichevorm of springvorm in, en bekleed de bodem en de zijkant met het deeg.
– Zet de vorm in de koelkast en ga verder met de vulling.

Voor de vulling
– 350 gram kipfilet
– 1 kleine broccoli
– 1 puntpaprika
– 1 brie
– 4 eieren
– 300 ml lactosevrije/plantaardige melk
– Paprikapoeder
– Peper

– Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze in 10 minuten gaar.
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Snijd de kipfilet en puntpaprika in blokjes en de brie in plakjes.
– Bak de kipfiletblokjes met wat peper en paprikapoeder bruin en gaar.
– Voeg de puntpaprika toe en bak dit een paar minuutjes mee.
– Snijd eventueel de gekookte broccoli nog iets kleiner en doe dit bij de kipfilet en puntpaprika.
– Kluts de eieren met de melk en een beetje peper tot een saus.
– Haal de bodem voor de quiche uit de koelkast, en doe het mengsel van de kipfilet, puntpaprika en broccoli er in.
– Schenk de saus erover en verdeel de plakjes brie over de quiche.
– Bak de quiche nu zo’n 30 minuten in de oven.

Smakelijk eten!

Weetje: Brie is een Franse witschimmelkaas en behoort tot de ´zachte´ zuivelproducten. Brie komt oorspronkelijk uit de Franse historische regio Brie en is hier dus ook naar vernoemd. Traditionele brie wordt zowel van rauwe als gepasteuriseerde melk gemaakt.

Glutenvrije quiche met brieHeb jij deze glutenvrije quiche met brie gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

2 thoughts on “Glutenvrije quiche met brie

  1. Matty Beantwoorden

    1e paasdag deze quiche gemaakt. Heerlijk!!

    1. gevoeligebuikrecepten Beantwoorden

      Wat leuk te horen dat je deze quiche hebt gemaakt, en wat fijn dat het gesmaakt heeft. Bedankt voor je berichtje.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *