Glutenvrije quiche

Voor de bodem
– 140 gram amandelmeel
– 200 gram havermout
– 3 eetlepels kokosolie
– 1 ei
– 50 ml water
– Snufje zout

– Kneed bovenstaande ingrediënten tot een samenhangend deeg.
– Vet een springvorm van 24 cm in en bekleed de bodem en de zijkant met het deeg.
– Zet de springvorm in de koelkast en ga verder met de vulling.

Voor de vulling
– Courgette
– 2 paprika’s
– 1 kleine broccoli
– 250 gram hamblokjes
– 4 eieren
– Geraspte kaas
– 300 ml lactosevrije/plantaardige melk
– Peper

– Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze in 10 minuten gaar.
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Snijd de paprika’s en de courgette in kleine blokjes.
– Bak de hamblokjes kort in een wok/koekenpan.
– Voeg de paprika en courgette toe en bak dit een paar minuutjes mee.
– Snijd eventueel de gekookte broccoli nog iets kleiner en doe dit bij de hamblokjes en groente.
– Breng op smaak met peper.
– Kluts de eieren met de melk en een handje geraspte kaas tot een saus.
– Haal de springvorm uit de koelkast en doe hierin de hamblokjes en groenten (zorg ervoor dat er zo min mogelijk vocht bij komt).
– Schenk de saus erover en strooi er nog wat geraspte kaas over.
– Bak de quiche nu zo’n 30 minuten in de oven.

Lekker om er een salade bij te serveren.

Smakelijk eten!

Weetje: Quiche wordt ook wel hartige taart genoemd en is afkomstig uit Lotharingen. De quiche bestaat uit een soort zanddeegbodem met een vulling van groenten, vlees of vis en kaas. Hierover wordt een saus van eieren en room geschonken. Daarna wordt de taart afgebakken in de oven. Quiche kan zowel warm als koud worden gegeten. De meest bekende quiche is de quiche Lorraine (spek en kaas).

Glutenvrije quiche

Heb jij deze glutenvrije quiche gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


2 thoughts on “Glutenvrije quiche”

  • Vandaag hebben we deze deze glutenvrije quiche gemaakt, hij was HEERLIJK!! Aangezien we maar met z’n tweetjes zijn, gaan we er lekker nog eens van genieten ?
    Dankjewel voor dit heerlijke recept!

    • Hallo Monique,

      Bedankt voor je reactie.
      Wat fijn te horen dat jullie de quiche lekker vinden. Je zou het ook eventueel kunnen invriezen. Zelf eet ik de volgende dag ook weleens een stukje als lunch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *