Glutenvrije kruimeltaart met bosvruchten

Voor een glutenvrije kruimeltaart met bosvruchten van 26 cm

Bodem:
– 300 gram glutenvrije bloem
– 200 gram lactosevrije boter
– 100 gram kristalsuiker
– 1 ei
– 1 theelepel kaneel
– Snufje zout

Voor het blind bakken:
– Vel bakpapier
– Blindbakvulling (keramische bonen, gedroogde bonen of rijst)

– Mix de boter, kristalsuiker, het ei, kaneel en het snufje zout goed door elkaar.
– Voeg nu beetje bij beetje de bloem toe en mix tot je een soepel, samenhangend deeg krijgt.
– Vorm een bal van het deeg, verpak het in vershoudfolie en laat het ongeveer een uur rusten in de koelkast.
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Bekleed de bodem van een 26 cm springvorm met bakpapier, en vet de zijkant van de vorm in met wat boter.
– Rol het deeg voor de bodem uit en bekleed hiermee de springvorm, zorg hierbij voor een opstaande rand van 2 a 3 cm.
– De bodem moet nu blind worden gebakken, dit gaat als volgt: leg een vel bakpapier op het deeg in de springvorm en vul dit met een blindbakvulling (zorg ervoor dat overal een laagje zit ook goed tegen de randen aan!). Zelf heb ik gewoon rijst gebruikt, dit werkt prima. De rijst kan je daarna niet meer gebruiken om te eten, maar kan wel weer opnieuw worden gebruikt om blind te bakken. Zet de springvorm nu met de blindbakvulling in de oven voor 15 a 20 minuten.
– Haal de springvorm uit de oven en verwijder na 5 minuten de blindbakvulling.
– Ga nu verder met de vulling.

Vulling:
– 250 gram aardbeien
– 250 gram blauwe bessen
– 250 gram frambozen
– 65 gram kokosbloesemsuiker
– 65 gram maizena
– 1 citroen

– Was de blauwe bessen en aardbeien en snijd de aardbeien in stukjes.
– Meng in een schaal het fruit, de kokosbloesemsuiker en maizena door elkaar, waarbij je ervoor zorgt dat de maizena goed wordt opgenomen.
– Rasp de citroen en meng de rasp ook door het fruit.
– Snijd de citroen door en pers wat sap uit, voeg 2 eetlepels sap toe aan het fruitmengsel.
– Verdeel het fruitmengsel over de taartbodem. Het geeft niet dat het fruit wat boven de rand van de taart uitkomt, want het fruit zakt door de warmte straks wat in.
– Ga nu verder met de kruimellaag.

Kruimellaag:
– 65 gram lactosevrije boter
– 50 gram glutenvrije bloem
– 50 gram havermout
– 30 gram amandelschaafsel
– 1 theelepel kaneel
– 1 eetlepel kristalsuiker

– Meng in een schaal de glutenvrije bloem, havermout, amandelschaafsel, kaneel en suiker door elkaar.
– Snijd de boter in kleine stukjes en doe dit bij het mengsel.
– Kneed het geheel nu met je handen door elkaar, net zo lang totdat er mooie kruimels ontstaan.
– Verdeel de kruimels over het fruit in de springvorm.
– Bak de glutenvrije kruimeltaart met bosvruchten nu in ongeveer 50 minuten gaar.

Lekker met een toefje (lactosevrije) slagroom.

glutenvrije-kruimeltaart-met-bosvruchtenSmakelijk eten!

Weetje: Kokosbloesemsuiker is een natuurlijke en niet-geraffineerde suiker. Het wordt gewonnen uit de bloesems van kokosnootpalmbomen. Kokosbloesemsuiker geeft glucose veel geleidelijker af, en zou daardoor minder ongezond zijn dan gewone suiker.

glutenvrije-kruimeltaart-met-bosvruchtenHeb jij deze glutenvrije kruimeltaart met bosvruchten gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *