Glutenvrije en vegan kruidnoten

Voor 2 bakplaten vol

– 90 gram havermeel (havermout fijnmalen in een keukenmachine)
– 90 gram amandelmeel
– 70 gram boekweitmeel
– 100 gram donkerbruine basterdsuiker
– 90 gram kokosolie
– circa 4 eetlepels amandelmelk
– 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
– 2 theelepels bakpoeder

– Verwarm de oven voor op 160 graden.
– Smelt de kokosolie in de magnetron.
– Meng de meelsoorten, basterdsuiker, kruiden en de bakpoeder door elkaar.
– Voeg de kokosolie toe en kneed het geheel goed door elkaar tot een kruimelig deeg.
– Voeg circa 4 eetlepels amandelmelk toe en kneed het geheel goed tot een samenhangend deeg.
– Vorm van het deeg kleine balletjes, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze iets plat.
– Bak de kruidnoten in de voorverwarmde oven in 20 a 25 minuten gaar.

Smakelijk eten!

Weetje: Kruidnoten zijn krokante halfronde brosse koekjes met speculaaskruiden, gegeten voor en tijdens het Sinterklaasfeest.

Glutenvrije-en-vegan-kruidnotenHeb jij deze glutenvrije en vegan kruidnoten gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *