Glutenvrije carrot cake

Voor een springvorm van 24 cm

Carrot cake

– 300 gram amandelmeel
– 200 gram wortel julienne
– 60 gram walnoten
– 100 ml zonnebloemolie
– 1 goed rijpe banaan
– 3 eieren
– 1 sinaasappel (rasp en sap van de halve sinaasappel)
– 2 eetlepels ahornsiroop
– 2 theelepels koek- en speculaaskruiden
– 1 theelepel nootmuskaat
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel baksoda

– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Rasp de sinaasappel en pers het sap van de halve sinaasappel uit.
– Hak de walnoten fijn.
– Prak de banaan fijn met een vork.
– Mix de eieren, banaan en zonnebloemolie door elkaar.
– Voeg het amandelmeel, ahornsiroop en de kruiden toe en mix dit goed.
– Doe de wortel, walnoten en rasp + sap van de sinaasappel erbij en mix dit er door.
– Voeg bakpoeder en baksoda toe en mix dit er goed door.
– Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.
– Doe het mengsel in de vorm.
– Bak de carrot cake nu zo´n 45 minuten in de voorverwarmde oven.
– Laat de cake goed afkoelen.

Glutenvrije-carrot-cake

Topping

– 300 gram lactosevrije roomkaas
– 10 eetlepels poedersuiker
– 1 sinaasappel (alleen rasp)
– 40 gram walnoten
– Handje wortel julienne

– Rasp de sinaasappel.
– Meng de roomkaas, poedersuiker en rasp van de sinaasappel goed door elkaar.
– Smeer dit over de afgekoelde carrot cake.
– Hak de walnoten fijn.
– Verdeel de walnoten en een handje wortel julienne over de carrot cake.

Smakelijk eten!

Weetje: Baksoda wordt gebruikt om deeg luchtiger te maken en om het te laten rijzen. Baksoda wordt ook wel natriumbicarbonaat of zuiveringszout genoemd.

Glutenvrije-carrot-cake

Heb jij deze glutenvrije carrot cake gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *