Glutenvrije appeltaart

Voor een glutenvrije appeltaart van 24 cm

– 1 kg Jonagold appels (ongeveer 6 appels)
– 275 gram glutenvrije bloem
– 175 gram boter + beetje voor het invetten
– 125 gram havermout
– 100 gram lichtbruine basterdsuiker + 3 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
– 75 gram rozijnen
– 4,5 theelepel kaneel
– 1 ei

– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Wel de rozijnen ongeveer 10 minuten in warm water, en laat ze daarna goed uitlekken.
– Schil de appels, snijd ze in kleine stukjes en meng ze in een schaal met 3 eetlepels lichtbruine basterdsuiker, 4 theelepels kaneel en de gewelde rozijnen en zet dit even apart.
– Mix met deeghaken de boter, lichtbruine basterdsuiker, het ei en een halve theelepel kaneel door elkaar.
– Voeg het havermout en de glutenvrije bloem toe en mix dit er goed door zodat je een samenhangend deeg krijgt.
– Leg een stuk bakpapier op de bodem van een 24 cm springvorm, en vet de zijkanten in met wat boter.
– Neem zo´n 2/3 van het deeg en bekleed hiermee de springvorm (bodem en opstaande rand).
– Verdeel een klein beetje havermout over de bodem tegen het vocht uit de appels.
– Doe het appelmengsel in de vorm.
– Verkruimel het resterende deeg over de appels.
– Bak de glutenvrije appeltaart nu in 50 a 60 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Lekker met wat slagroom.

Smakelijk eten!

Weetje: Appels zijn een erg geliefde fruitsoort. Appels bevatten geen vet en maar weinig calorieën. Tevens zijn ze erg rijk aan vezels, waardoor je een verzadigd gevoel hebt na het eten van een appel. Appels heb je in het rood, groen en geel en er bestaan maar liefst 7500 soorten.

Glutenvrije-appeltaartHeb jij deze glutenvrije appeltaart gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *