Gepaneerde camembert (low FODMAP, glutenvrij en vegetarisch)

Dit jaar deel ik samen met Daniëlle van Buikfijn en Karlijn van Karlijn´s Kitchen een aantal lekkere kerstrecepten met jullie! We beginnen met 3 gourmet recepten! Daniëlle maakte biefpuntjes in sinaasappelsaus, Karlijn groentekoekjes en ik maakte gepaneerde camembert (zie het recept hieronder). Staat gourmetten bij jou ook op de planning deze kerst? Houd onze sites dan goed in de gaten, want er komen nog meer gourmet recepten aan!

Ga jij één van deze gerechtjes maken? Of misschien wel allemaal? Laat het ons dan weten door een foto te delen en ons te taggen op Instagram: @gevoelige_buik_recepten, @buikfijn en @karlijnskitchen of via Facebook!

Voor 6 stuks gepaneerde camembert

Ingrediënten

  • 1 camembert
  • 1 ei
  • Glutenvrije bloem
  • Glutenvrije paneermeel

Bereidingswijze

  1. Snijd de camembert in 6 puntjes.
  2. Kluts het ei in een schaaltje.
  3. Pak nog 2 schaaltjes en doe in het ene schaaltje wat glutenvrije bloem en in de andere wat glutenvrije paneermeel.
  4. Haal nu de camembertpuntjes achtereenvolgens door de bloem, het ei en als laatste door het paneermeel. Zet de gepaneerde camembert nu minimaal een half uur in de koelkast.
  5. Bak de gepaneerde camembert in een gourmetpannetje of bovenop de gourmetplaat in een paar minuutjes lekker krokant.

De gepaneerde camembert is lekker met cranberry compote.

Ingrediënten

  • 250 gram (diepvries) cranberries
  • 75 gram suiker
  • 100 ml water

Bereidingswijze

  1. Doe de cranberries met het water en suiker in een pan, breng het aan de kook en laat het geheel zo´n 10 à 15 minuten zachtjes koken (af en toe roeren).

Smakelijk eten!

Heb jij de gepaneerde camembert gemaakt? Laat het hieronder weten in een reactie, want ik ben benieuwd wat je van dit gourmet recept vindt!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*