Gember citroen koekjes

Voor ongeveer 26 koekjes

– 250 gram glutenvrije zelfrijzend bakmeel
– 175 gram boter
– 75 gram lichtbruine basterdsuiker
– 75 gram bakgember
– 1.5 eetlepel chiazaad
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 citroen (rasp hele citroen en sap van halve citroen)

– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Rasp de citroen, pers een halve citroen uit en snijd de gember in kleine stukjes.
– Mix de boter, basterdsuiker, gemberpoeder, rasp (hele) en sap (halve) van de citroen tot een egale massa.
– Voeg beetje bij beetje het glutenvrije zelfrijzend bakmeel toe en mix het geheel goed.
– Meng vervolgens de gember en het chiazaad door het deeg.
– Vorm met ietwat vochtige handen zo´n 26 koekjes van het deeg.
– Bak de koekjes in 15 minuten gaar in de oven (ze worden knapperig tijdens het afkoelen).

Smakelijk eten!

Weetje: Gember is één van de gezondste specerijen ter wereld. Gember kan je in verschillende vormen kopen: vers (de wortel), poeder, olie, siroop of gekonfijt. Gember heeft een vrij sterke smaak, hierdoor ben je er maar weinig van nodig.

Gember citroen koekjesHeb jij deze gember citroen koekjes gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *