Gebakken camembert

Voor 4 stuks gebakken camembert

– 1 camembert
– 1 ei
– Peper
– Rijstmeel (of andere glutenvrije meel)
– Glutenvrije paneermeel

– Snijd de camembert in 4 puntjes.
– kluts in een schaaltje een ei met een beetje peper.
– Doe in 2 andere schaaltjes een beetje rijstmeel en glutenvrije paneermeel.
– Pak een camembertpuntje en haal deze door het rijstmeel, geklutste ei en vervolgens het paneermeel.
– Ga zo door totdat alle puntjes gepaneerd zijn, en zet ze daarna minimaal een half uur in de koelkast.
– Verhit een laagje olie (ongeveer 1 cm) in een koekenpan, en bak hierin vervolgens de camembertpuntjes om en om knapperig en mooi bruin.

Bij de gebakken camembert is cranberry compote erg lekker.

– 250 gram (diepvries) cranberry´s
– 50 gram suiker
– 100 ml water
– 1 kaneelstokje

– Doe alle ingrediënten in een pan en breng het aan de kook.
– Laat de cranberry’s zachtjes 10 minuten koken.
– Verwijder het kaneelstokje.
– Serveer de cranberry compote met de gebakken camembert.

Smakelijk eten!

Weetje: Camembert is een Franse witte schimmelkaas. Doordat de naam camembert nooit als merk is vastgelegd, wordt de kaas overal ter wereld geproduceerd. Camembert de Normandie is wel een beschermde naam. Staat dit op de camembert dan komt deze gegarandeerd uit Normandië.

Gebakken camembertHeb jij de gebakken camembert gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *