Gebakken havermout met wortel en walnoten (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Gebakken havermout met wortel en walnoten, flinke portie voor 1 persoon

– 50 gram havermout
– 35 gram geraspte wortel
– 100 ml lactosevrije/plantaardige melk
– 5 halve walnoten
– 1 ei
– 1 eetlepel ahornsiroop
– 2 theelepels lijnzaad
– 1 theelepel koek- en speculaaskruiden

– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Kluts in een schaal het ei met de melk, ahornsiroop, lijnzaad en de koek- en speculaaskruiden.
– Voeg de havermout toe en meng ook dit erdoor.
– Breek de walnoten in kleine stukjes en voeg deze, samen met de geraspte wortel toe aan het mengsel.
– Vet een ovenbestendig schaaltje in en doe het mengsel hierin.
– Bak de havermout met wortel en walnoten in 25 à 30 minuten gaar in de oven.

Smakelijk eten!

Weetje: Koek- en speculaaskruiden is een kruidenmix voor het maken van bijvoorbeeld koekjes, speculaas, kruidnoten, desserts en stoofgerechten. Het geeft een zacht zoete smaak en bevat warme specerijen (kaneel, nootmuskaat en kruidnagel).


Heb jij deze gebakken havermout met wortel en walnoten gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *