Gebakken havermout met espresso (low FODMAP, glutenvrij en lactosevrij)

Flinke portie voor 1 persoon

Ingrediënten

  • 60 gram havermout
  • 50 ml lactosevrije/plantaardige melk
  • +/- 10 pure chocolade mokkaboontjes
  • +/-  8 amandelen
  • 1 espresso
  • 1 ei
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 0,5 theelepel bakpoeder

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zet een espresso.
  3. Kluts in een schaal het ei met de melk, espresso en de ahornsiroop.
  4. Doe dan de havermout en bakpoeder erbij en meng dit er goed door.
  5. Hak de amandelen een keer doormidden en voeg deze met de mokkaboontjes toe aan het havermoutmengsel.
  6. Vet een klein ovenschaaltje in en doe dan het havermoutmengsel in het schaaltje.
  7. Bak de havermout in 25 à 30 minuten gaar in de oven.

Smakelijk eten!

Heb jij deze gebakken havermout met espresso gemaakt? Laat het hieronder weten in een reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*