Gebakken camembert (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Voor 4 stuks gebakken camembert

Ingrediënten

  • 1 camembert
  • 1 ei
  • Peper
  • Rijstmeel (of andere glutenvrije meel)
  • Glutenvrije paneermeel

Bereidingswijze

  1. Snijd de camembert in 4 puntjes.
  2. Kluts in een schaaltje een ei met een beetje peper.
  3. Doe in 2 andere schaaltjes een beetje rijstmeel en glutenvrije paneermeel.
  4. Pak een camembertpuntje en haal deze door het rijstmeel, geklutste ei en vervolgens het paneermeel.
  5. Ga zo door totdat alle puntjes gepaneerd zijn, en zet ze daarna minimaal een half uur in de koelkast.
  6. Verhit een laagje olie (ongeveer 1 cm) in een koekenpan, en bak hierin vervolgens de camembertpuntjes om en om knapperig en mooi bruin.

Lekker met cranberry compote

Ingrediënten

  • 250 gram (diepvries) cranberry´s
  • 50 gram suiker
  • 100 ml water
  • 1 kaneelstokje

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten in een pan en breng het aan de kook.
  2. Laat de cranberry’s zachtjes 10 minuten koken.
  3. Verwijder het kaneelstokje.
  4. Serveer de cranberry compote met de gebakken camembert.

Smakelijk eten!


Heb jij de gebakken camembert gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*