Gebakken banaan met pecannoten en karamelsaus (low FODMAP, glutenvrij en lactosevrij)

Dit jaar delen Daniëlle van Buikfijn, Karlijn van Karlijn´s Kitchen en ik een aantal lekkere kerstrecepten met jullie. Vandaag zijn onze laatste 3 gourmet recepten aan de beurt en dat zijn desserts! Daniëlle maakte pannenkoekjes met cranberry´s, Karlijn s´mores en ik maakte gebakken banaan met pecannoten en karamelsaus (recept vind je hieronder).

Heb jij onze andere gourmet recepten ook al gezien?

Ga jij één van deze gerechtjes maken? Of misschien wel allemaal? Laat het ons dan weten door een foto te delen en ons te taggen op Instagram: @gevoelige_buik_recepten, @buikfijn en @karlijnskitchen of via Facebook!

Voor 6 stuks gebakken banaan met pecannoten en karamelsaus

De karamelsaus maak je van tevoren op het fornuis, maar de rest van het gerecht bereid je met het gourmetstel.

Ingrediënten

  • 100 ml lactosevrije slagroom (op kamertemperatuur)
  • 75 gram suiker
  • 25 gram boter + nog wat extra voor het bakken
  • 2 eetlepels water
  • 10 à 12 pecannoten
  • 1 banaan

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van de karamelsaus. Doe de suiker met de 2 eetlepels water in een pan. Breng het aan de kook, belangrijk is dat je NIET gaat roeren! Voeg zodra de suiker een mooie karamelkleur heeft de slagroom al roerend toe, totdat je een mooie gladde saus hebt. Haal de pan van het fornuis en roer dan ook de boter er nog goed door.
  2. Snijd de banaan in 3 stukken en snijd deze dan nog een keer horizontaal door.
  3. Hak de pecannoten in stukjes.
  4. Doe wat van de gehakte pecannoten in een gourmetpannetje (zonder olie of boter) en bak ze zo´n 2 – 3 minuten en haal de noten dan uit het pannetje.
  5. Doe een klein klontje boter in het gourmetpannetje en laat dit smelten. Leg zodra de boter gesmolten is een stuk banaan in het pannetje en bak deze zo´n 3 minuten per kant.
  6. Serveer de de gebakken banaan met de pecannoten en wat van de karamelsaus.

Eventueel zou je er ook een bolletje (lactosevrije) vanille-ijs bij kunnen serveren.

Smakelijk eten!

Heb jij de gebakken banaan met pecannoten en karamelsaus gemaakt? Laat het hieronder weten in een reactie, want ik ben benieuwd wat je van dit gourmet recept vindt!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*