Gado Gado

Voor 4 personen

– (Zilvervlies)rijst (reken ongeveer 100 gram ongekookte rijst per persoon)
– 400 gram kipdijfilet
– 150 gram sperziebonen
– 150 gram spitskool
– 125 gram taugé
– 75 gram wortel
– 1 rode paprika
– Kwart komkommer
– 2 eieren
– 1 eetlepel ketjap
– 1 theelepel gemberpoeder
– Kroepoek
– Pindasaus (ik maakte deze zelf)

Pindasaus
– 200 gram pindakaas
– 300 ml water
– Scheutje ketjap
– 1 a 2 theelepels sambal

– Doe de pindakaas, water en ketjap in een pannetje en breng dit zachtjes aan de kook.
– Laat de pindasaus al roerend inkoken, totdat het de gewenste dikte heeft.
– Breng op smaak met de sambal.

– Snijd de kip en groenten in stukjes.
– Kook de 2 eieren.
– Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
– Breng in een ruime pan water met een beetje zout aan de kook.
– Doe in een wok/koekenpan 1 eetlepel ketjap en 1 theelepel gember en bak dit een halve minuut.
– Voeg de kip toe en bak dit gaar.
– Doe de sperziebonen en wortels in de pan als het water kookt (sperziebonen/wortels in totaal 14 minuten).
– Doe na 7 minuten de spitskool bij de sperziebonen en wortels (spitskool in totaal 7 minuten).
– Doe na 4 minuten de paprika erbij (paprika in totaal 3 minuten).
– Doe na 1 minuut de taugé erbij (taugé in totaal 2 minuten).
– Doe de groenten in een vergiet en spoel kort af met koud water en laat het daarna goed uitlekken.
– Snijd de 2 gekookte eieren in partjes.
– Pak een groot bord of grote schaal en schep hier de groenten inclusief de komkommer op.
– Leg bovenop de groenten de gebakken kip.
– Doe over de groenten en kip wat pindasaus en leg de eieren en in stukjes gebroken kroepoek erop.
– Serveer de Gado Gado met rijst.

Smakelijk eten!

Weetje: Gado Gado is een groentegerecht uit Indonesië. Qua groenten kan je variëren, maar standaard wordt Gado Gado geserveerd met pindasaus, gekookt ei en kroepoek. Dit gerecht kan ook met tempeh, tofu of zonder vlees worden gemaakt.

Gado Gado

Heb jij deze Gado Gado gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *