Gado Gado voor 4 personen
Ingrediënten
- (Zilvervlies)rijst (reken ongeveer 100 gram ongekookte rijst per persoon)
- 400 gram kipdijfilet
- 150 gram sperziebonen
- 150 gram spitskool
- 125 gram taugé
- 75 gram wortel
- 1 rode paprika
- Kwart komkommer
- 2 eieren
- 1 eetlepel ketjap
- 1 theelepel gemberpoeder
- Kroepoek
- Pindasaus (ik maakte deze zelf)
Bereidingswijze
- Snijd de kip en groenten in stukjes.
- Kook de 2 eieren.
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Breng in een ruime pan water met een beetje zout aan de kook.
- Doe in een wok/koekenpan 1 eetlepel ketjap en 1 theelepel gember en bak dit een halve minuut.
- Voeg de kip toe en bak dit gaar.
- Doe de sperziebonen en wortels in de pan als het water kookt (sperziebonen/wortels in totaal 14 minuten).
- Doe na 7 minuten de spitskool bij de sperziebonen en wortels (spitskool in totaal 7 minuten).
- Doe na 4 minuten de paprika erbij (paprika in totaal 3 minuten).
- Doe na 1 minuut de taugé erbij (taugé in totaal 2 minuten).
- Doe de groenten in een vergiet en spoel kort af met koud water en laat het daarna goed uitlekken.
- Snijd de 2 gekookte eieren in partjes.
- Pak een groot bord of grote schaal en schep hier de groenten inclusief de komkommer op.
- Leg bovenop de groenten de gebakken kip.
- Doe over de groenten en kip wat pindasaus en leg de eieren en in stukjes gebroken kroepoek erop.
- Serveer de Gado Gado met rijst.
Pindasaus
Ingrediënten
- 200 gram pindakaas
- 300 ml water
- Scheutje ketjap
- 1 à 2 theelepels sambal
Bereidingswijze
- Doe de pindakaas, water en ketjap in een pannetje en breng dit zachtjes aan de kook.
- Laat de pindasaus al roerend inkoken, totdat het de gewenste dikte heeft.
- Breng op smaak met de sambal.
Smakelijk eten!
Heb jij deze Gado Gado gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.