Flapjacks

– 125 gram havervlokken
– 80 gram havermout
– 35 gram gepofte rijst
– 30 gram cacaonibs
– 130 gram kokosolie
– 35 gram palmsuiker
– 4 eetlepels ahornsiroop

Eventueel voor de chocolade drizzle over de repen.
– 40 gram lactosevrije chocolade of minimaal 75% pure chocolade

– Verwarm de oven voor op 190 graden.
– Smelt de kokosolie samen met de palmsuiker en ahornsiroop in een pan.
– Voeg de overige ingrediënten toe en roer goed door elkaar.
– Leg een vel bakpapier in een brownievorm/ovenschaal, doe het mengsel er in, en druk goed aan.
– Bak de flapjacks nu zo’n 25 a 30 minuten in de oven.
– Laat het 10 minuten afkoelen en snijd het daarna in repen/blokken.

Chocolade drizzle over de repen?
– Smelt ongeveer 40 gram chocolade au bain-marie of in een schaaltje in de magnetron.
– Haal een vork door de gesmolten chocolade en ‘drizzle’ dit over de repen (vork snel heen en weer bewegen boven de repen).

Smakelijk eten!

Weetje: Flapjacks zijn koeken die worden gebakken van boter, suiker en havermout. Het komt uit Groot-Brittannië en is daar een traditioneel gerecht dat gegeten wordt bij de thee.

Flapjacks

Heb jij deze flapjacks gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *