Flammkuchen (low FODMAP, glutenvrij en lactosevrij)

Voor 6 flammkuchen

Ingrediënten

  • 420 gram glutenvrije zelfrijzend bakmeel
  • 260 gram lactosevrije yoghurt
  • 60 ml water
  • Snufje zout

Topping

Ingrediënten

  • 200 – 250 gram spekblokjes
  • Lactosevrije roomkaas
  • Bosui (FODMAP –> alleen het groene gedeelte)
  • Rucola
  • Peper

Bereidingswijze

  1. Meng de yoghurt, water en een snufje zout door elkaar.
  2. Voeg daarna beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe en kneed het geheel tot een soepel deeg.
  3. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken.
  4. Vorm van elk stukje deeg een bodem, door ze goed plat (circa 0,5 cm) te drukken in een ovaal vorm.
  5. Pak nu een koekenpan en verwarm deze met een heel klein beetje zonnebloemolie.
  6. Als de pan goed heet is leg je er een bodem voor de flammkuchen in (of meerdere als dit past). Bak ze zo´n 3 minuten per kant, totdat ze mooi goudbruin zijn.
  7. Laat de bodems voor de flammkuchen wat afkoelen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en bak de spekblokjes even kort in een koekenpan en snijd de bosui in ringetjes.
  8. Besmeer de bodems met een laagje lactosevrije roomkaas en verdeel hierover wat peper, spekjes en bosui.
  9. Bak de flammkuchen nu zo’n 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  10. Verdeel als laatste nog wat rucola over de flammkuchen.

Serveer de flammkuchen bijvoorbeeld met een lekkere salade.

Smakelijk eten!

Heb jij deze flammkuchen gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*