Espresso granola (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Voor een bakplaat vol espresso granola

– 125 gram pure chocolade mokkaboontjes
– 125 gram havervlokken
– 100 gram amandelen
– 100 gram hazelnoten
– 40 gram gepofte quinoa
– 6 eetlepels zonnebloempitten
– 4 eetlepels lijnzaad
– 4 eetlepels geraspte kokos
– 2 eetlepels ahornsiroop
– 2 espresso´s

– Verwarm de oven voor op 160 graden.
– Zet 2 espresso´s en meng hier de ahornsiroop door.
– Snijd de amandelen en de hazelnoten een keer door.
– Meng de havervlokken, amandelen, hazelnoten, gepofte quinoa, zonnebloempitten en de lijnzaad door elkaar. Schenk er nu de espresso´s met ahornsiroop bij en meng het geheel goed.
– Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de espresso granola over de bakplaat.
– Doe de espresso granola nu voor zo´n 25 à 30 minuten in de oven.
– Laat de espresso granola daarna goed afkoelen en meng dan de pure chocolade mokkaboontjes en de geraspte kokos er goed door.

Bewaar de espresso granola in een goed afgesloten pot, dan is het een tijd goed te bewaren. Lekker voor bij de lactosevrije/plantaardige yoghurt/kwark.

Smakelijk eten!

Weetje: Quinoa is een zaad, waardoor het geen gluten bevat. Quinoa is ontdekt door de Inca´s. Het is rijk aan vitamines en mineralen (o.a. eiwitten, vitamine B2 en ijzer).

espresso-granola-low-fodmap-glutenvrij-en-lactosevrij
Heb jij deze espresso granola gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *