Espresso bananenbrood

Voor een cakevorm van 30 cm

– 100 gram amandelmeel
– 100 gram havermeel (havermout in een keukenmachine fijnmalen)
– 3 bananen
– 60 ml espresso
– 2 eieren
– 2 theelepels bakpoeder
– 50 gram amandelen
– 50 gram pure chocolade mokkaboontjes

– Verwarm de oven voor op 175 graden.
– Zet een espresso.
– Snijd de amandelen een keer door.
– Prak de bananen fijn met een vork.
– Meng de fijngeprakte bananen met de eieren.
– Voeg het amandelmeel en havermeel toe, en roer goed door elkaar.
– Voeg het bakpoeder, de amandelen en de pure mokkaboontjes toe en meng alles goed door elkaar.
– Bekleed een cakevorm met bakpapier.
– Doe het beslag in de vorm.
– Bak het bananenbrood in zo’n 45 a 50 minuten in de oven gaar.

espresso-bananenbroodBewaar het bananenbrood in de koelkast of vries wat plakjes in.

Smakelijk eten!

Weetje: Espresso is een klein kopje koffie. Espresso heeft een intense smaak, en bovenop heeft het een laagje bruine créma. Dit laagje bevat de vetten en suikers die door de druk uit de koffie worden geperst. Ondanks de krachtige smaak, bevat een espresso minder cafeïne dan een kop filterkoffie.

espresso-bananenbroodHeb jij deze espresso bananenbrood gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *