Espresso bananenbrood (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Voor een bakvorm van 30 cm

Ingrediënten

  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram havermeel (havermout in een keukenmachine fijnmalen)
  • 50 gram amandelen
  • 50 gram pure chocolade mokkaboontjes
  • 3 bananen
  • 60 ml espresso
  • 2 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Zet een espresso.
  3. Snijd de amandelen een keer door.
  4. Prak de bananen fijn met een vork.
  5. Meng de fijngeprakte bananen met de eieren.
  6. Voeg het amandelmeel en havermeel toe, en roer goed door elkaar.
  7. Voeg het bakpoeder, de amandelen en de pure mokkaboontjes toe en meng alles goed door elkaar.
  8. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
  9. Doe het beslag in de vorm.
  10. Bak het bananenbrood in zo’n 45 à 50 minuten in de oven gaar.


Bewaar het bananenbrood in de koelkast of vries wat plakjes in.

Smakelijk eten!


Heb jij deze espresso bananenbrood gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*