Energy balls

Voor 16 stuks

– 125 gram havervlokken
– 160 gram pindakaas
– 25 gram lijnzaad
– 1 a 2 eetlepels kokosrasp
– 2 eetlepels honing
– eventueel cacao

– Meng alle ingrediënten door elkaar (je kan er nu voor kiezen om door het mengsel/helft van het mengsel wat cacao te mengen).
– Zet het mengsel 30 minuten in de koelkast.
– Maak je handen wat nat, en maak van het mengsel 16 balletjes.

Let op!
Dit tussendoortje is door de honing niet low fodmap.
Zit je nog in de eliminatie fase, dan is dit helaas niet geschikt.

Bewaar ze in een afgesloten bakje in de koelkast, dan blijven ze minimaal een week goed.

Eet smakelijk!

Weetje: Pindakaas komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. Het is in het jaar 1893 ontwikkeld, toen er een overschot aan pinda’s was. Pindakaas bevat ontzettend veel eiwitten en tevens heel veel vitamine E.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties, ik lees graag hoe je het gerecht vond. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram.