Eiersalade

– 8 eieren
– 5 eetlepels lactosevrije yoghurt
– 3 eetlepels mayonaise
– 2 theelepels mosterd
– Bieslook
– Paprikapoeder
– Peper

– Kook de eieren 10 minuten en laat ze daarna in koud water afkoelen.
– Snijd de eieren 1 keer door, doe het eigeel in een schaal en prak dit met een vork fijn.
– Snijd de rest van het ei in stukjes.
– Knip/snijd de bieslook fijn.
– Doe bij het eigeel, de yoghurt, mayonaise, mosterd, bieslook, paprikapoeder en peper, en meng dit goed door elkaar.
– Voeg de stukjes ei toe en meng dit er door.
– Proef of er genoeg smaak aan zit, voeg anders nog wat kruiden en/of extra mosterd toe.

Lekker op een broodje of toastje.

Smakelijk eten!

Weetje: Mosterd wordt in de keuken gebruikt om smaak toe te voegen aan gerechten. Mosterd wordt gemaakt van gemalen mosterdzaden, azijn, water en zout. Tevens wordt er vaak suiker en kruiden aan toegevoegd. Mosterd bestaat al erg lang, de Grieken en de Romeinen kenden het al.

Eiersalade

Heb jij deze eiersalade gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *