Dessertrijst met gebakken banaan

Voor 2 personen

– 100 gram dessertrijst
– 500 ml lactosevrije/plantaardige melk
– Kaneel
– 0,5 banaan
– 1 eetlepel amandelschaafsel

– Breng de rijst met de melk aan de kook.
– Kook de rijst 12 minuten onder af en toe roeren.
– Snijd de banaan in plakjes.
– Doe een klein beetje (kokos)olie in een koekenpan en leg de plakjes banaan er in. Door de hitte gaan de natuurlijke suikers in de banaan karamelliseren.
– Rooster in een ander pannetje een beetje amandelschaafsel (zonder toevoeging van boter/olie).
– Roer door het rijstdessert een beetje kaneel.
– Verdeel het rijstdessert over 2 schaaltjes en leg hierop de plakjes gebakken banaan en wat amandelschaafsel.

Smakelijk eten!

Weetje: Dessertrijst neemt tijdens het koken veel vocht op, hierdoor wordt de rijst romig en vol van smaak.

Dessertrijst-met-gebakken-banaan

Heb jij deze dessertrijst met gebakken banaan gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *