Dessertrijst met gebakken banaan (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Dessertrijst met gebakken banaan voor 2 personen

Ingrediรซnten

  • 100 gram dessertrijst
  • 500 ml lactosevrije/plantaardige melk
  • 0,5 banaan
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • Kaneel

Bereidingswijze

  1. Breng de rijst met de melk aan de kook.
  2. Kook de rijst 12 minuten onder af en toe roeren.
  3. Snijd de banaan in plakjes.
  4. Doe een klein beetje (kokos)olie in een koekenpan en leg de plakjes banaan er in. Door de hitte gaan de natuurlijke suikers in de banaan karamelliseren.
  5. Rooster in een ander pannetje een beetje amandelschaafsel (zonder toevoeging van boter/olie).
  6. Roer door het rijstdessert een beetje kaneel.
  7. Verdeel het rijstdessert over 2 schaaltjes en leg hierop de plakjes gebakken banaan en wat amandelschaafsel.

Smakelijk eten!


Heb jij deze dessertrijst met gebakken banaan gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*