Crème brûlée (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Voor 4 personen
– 250 ml lactosevrije melk
– 250 ml lactosevrije slagroom
– 4 eidooiers
– 1 kaneelstokje
– 1 vanillestokje
– 50 gram kristalsuiker
– Rietsuiker (voor het branden)

– Verwarm de oven voor op 125 graden.
– Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
– Breng de melk en slagroom met het vanille- en kaneelstokje aan de kook, en laat een paar minuten trekken.
– Verwijder het vanille- en kaneelstokje.
– Splits de eieren en doe de eidooiers met de kristalsuiker in een kom, en klop goed door elkaar (je gebruikt alleen de eidooiers).
– Schenk de warme room erbij en roer tot het mengsel dikker wordt.
– Verdeel het mengsel over de schaaltjes.
– Zet de schaaltjes op een rooster in de oven. Laat de crème brûlée in ongeveer 45 minuten gaar worden en stollen.
– Laat de schaaltjes 30 minuten op kamertemperatuur afkoelen en verder opstijven.
– Zet de schaaltjes daarna voor minimaal 2 uur in de koelkast.
– Bestrooi de crème brûlée met de rietsuiker en gebruik een brander om de suiker te laten karameliseren.

Eet smakelijk!


Heb jij deze crème brûlée gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten en #buikfijn of tag ons @gevoelige_buik_recepten en @buikfijn op Instagram.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*