Cranberry cake (low FODMAP, glutenvrij en lactosevrij)

Voor een bakvorm van 30 cm

Ingrediënten

  • 250 gram glutenvrije bloem + 1 eetlepel bloem
  • 250 gram boter (kamertemperatuur)
  • 200 gram kristalsuiker
  • 175 gram verse cranberries
  • 5 eieren
  • 1 sinaasappel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • Poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Was de verse cranberries, doe ze daarna in een schaal en meng er een eetlepel bloem door.
  3. Rasp de schil van de sinaasappel en pers daarna van de halve sinaasappel het sap uit.
  4. Mix de kristalsuiker en de zachte boter in een paar minuten tot een romige massa.
  5. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt als het vorige ei is opgenomen.
  6. Voeg het rasp van de sinaasappel, 2 eetlepels sap van de sinaasappel en de kruiden (kaneel, gember en kardemom) toe en mix dit er door.
  7. Voeg nu de bloem toe en spatel dit samen met het bakpoeder in een paar slagen door het beslag.
  8. Doe de cranberries bij het beslag en spatel deze er voorzichtig door.
  9. Bekleed een bakvorm met bakpapier of vet de vorm goed in en doe dan het beslag voor de cranberry cake in de vorm.
  10. Bak de cranberry cake in 60 à 70 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  11. Laat de cranberry cake goed afkoelen en bestrooi de cake dan met poedersuiker.

Smakelijk eten!

Heb jij deze cranberry cake gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*