Couscous salade met gerookte kip

Voor 4 a 5 personen

– 150 gram glutenvrije couscous
– 150 gram gerookte kipfilet
– 2 tomaten
– 1 rode puntpaprika
– Halve komkommer
– Olijven (stuk of 15)
– 2 eetlepels olijfolie
– Sap van een halve limoen
– Verse peterselie
– Peper

– Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking en laat het vervolgens afkoelen.
– Meng door de couscous de olijfolie, sap van een halve limoen, fijngesneden peterselie en peper.
– Snijd de gerookte kipfilet, tomaten, puntpaprika, komkommer en olijven in stukjes en meng dit door de couscous.

In een afgesloten bak blijft de couscous salade nog wel 2 a 3 dagen goed. Ook lekker de volgende dagen als lunch.

Smakelijk eten!

Weetje: Couscous is zeer populair in Noord-Afrika en wordt traditioneel met de vingers gegeten. Couscous wordt officieel gemaakt van durumtarwe. Glutenvrije couscous wordt gemaakt van mais.

Couscous-salade-met-gerookte-kip Heb jij deze couscous salade met gerookte kip gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *