Courgetti met tomaatjes en kip

Voor 2 personen

– 2 courgettes
– 2 kipfilet
– Cherrytomaten aan de tak
– 1 flinke eetlepel lactosevrije kwark
– Basilicumpesto
– Paprikapoeder
– Olijfolie
– Peper
– Zeezout
– Pijnboompitten

– Geen airfryer? Verwarm de oven dan voor op 190 graden.
– Snijd de courgette in slierten met een spiraalsnijder.
– Leg 2 takjes met cherrytomaten op een schaal en besprenkel met wat olijfolie.
– Bestrooi de cherrytomaten met peper en een klein beetje zeezout.
– Zet de schaal ongeveer 20 minuten in de oven. Of 8 minuten op 180 graden in de airfryer.
– Kruid de kipfilets met paprikapoeder en bak ze gaar.
– Doe de courgetti in een koekenpan en bak op middelhoog vuur.
– Maak een mengsel van de kwark en wat basilicumpesto.
– Roer het kwarkmengsel goed door de courgetti.
– Bak de courgetti nu nog zo’n 2 minuten.
– Serveer de courgetti met de kipfilet, cherrytomaten en strooi er nog wat pijnboompitten over.

Smakelijk eten!

Weetje: Courgette wordt ook wel mergpompoen genoemd, en kan ook rauw worden gegeten. Het is een licht verteerbare groente, en zit vol met vezels en mineralen. Courgette bevat maar weinig calorieën. Oorspronkelijk komt de courgette uit het zuiden van de VS en uit Mexico. In de 16e eeuw kwam de courgette naar Europa. Deze groente heeft een erg hoog gehalte aan mineralen. Zo zijn ze rijk aan kalium, magnesium, vitamine B1 en B9. De courgette heeft hierdoor den bloeddrukverlagend effect.

Courgetti

Heb jij deze courgetti met tomaatjes en kip gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *