Courgetti met tomaatjes en kip (lowfodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Courgetti met tomaatjes en kip voor 2 personen

Ingrediënten

  • 2 courgettes (low fodmap tot 85 gram)
  • 2 kipfilet
  • Cherrytomaten aan de tak
  • 1 flinke eetlepel lactosevrije kwark
  • Basilicumpesto
  • Paprikapoeder
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zeezout
  • Pijnboompitten

Bereidingswijze

  1. Geen airfryer? Verwarm de oven dan voor op 190 graden.
  2. Snijd de courgette in slierten met een spiraalsnijder.
  3. Leg 2 takjes met cherrytomaten op een schaal en besprenkel met wat olijfolie.
  4. Bestrooi de cherrytomaten met peper en een klein beetje zeezout.
  5. Zet de schaal ongeveer 20 minuten in de oven. Of 8 minuten op 180 graden in de airfryer.
  6. Kruid de kipfilets met paprikapoeder en bak ze gaar.
  7. Doe de courgetti in een koekenpan en bak op middelhoog vuur.
  8. Maak een mengsel van de kwark en wat basilicumpesto.
  9. Roer het kwarkmengsel goed door de courgetti.
  10. Bak de courgetti nu nog zo’n 2 minuten.
  11. Serveer de courgetti met de kipfilet, cherrytomaten en strooi er nog wat pijnboompitten over.

Smakelijk eten!


Heb jij deze courgetti met tomaatjes en kip gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*