Courgetti met kabeljauw (low FODMAP, glutenvrij en lactosevrij)

Courgetti met kabeljauw voor 1 persoon

Volg je het low FODMAP dieet (let vooral op in de eliminatiefase) dan is 200 gram courgetti te veel. Courgette is namelijk low FODMAP t/m 65 gram. Dit recept is prima low FODMAP te maken door 65 gram courgetti aan te vullen met glutenvrije spaghetti. Kook dan voor 1 persoon circa 50 gram glutenvrije spaghetti erbij, volgens de aanwijzing op de verpakking.

Ingrediënten

 • 200 gram courgetti
 • 3 plakken Parmaham
 • 1 kabeljauwhaasje
 • 1 takje cherrytomaten
 • 1 eetlepel pijnboompitten
 • Olijfolie
 • Peper
 • Zout

Bereidingswijze

 1. Geen airfryer? Verwarm de oven dan voor op 190 graden.
 2. Leg het takje met de cherrytomaten op een ovenbestendig schaaltje, besprenkel de cherrytomaten met wat olijfolie en bestrooi met wat peper en een klein beetje zout. Zet de cherrytomaten ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven of 8 minuten op 180 graden in een airfryer.
 3. Dep het kabeljauwhaasje met wat keukenpapier droog en bestrooi daarna het kabeljauwhaasje met een beetje peper. Omwikkel het kabeljauwhaasje met de plakken Parmaham.
 4. Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin het kabeljauwhaasje met de Parmaham in zo´n 8 – 10 minuten gaar, waarbij je het kabeljauwhaasje regelmatig omkeert.
 5. Is het kabeljauwhaasje bijna klaar? Bereid dan ook de courgetti. Dit kan op 2 manieren: 2 minuten koken of zo´n 2 minuten roerbakken met een klein scheutje olijfolie.
 6. Doe nu de courgetti (en glutenvrije spaghetti) op een bord en leg hierop de gepofte cherrytomaten aan de tak en het kabeljauwhaasje met Parmaham. Bestrooi het geheel als laatste nog met een eetlepel pijnboompitten.

Smakelijk eten!

Heb jij de courgetti met kabeljauw gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*