Courgettebrood (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Voor een bakvorm van 30 cm

– 300 gram courgette
– 125 gram amandelmeel
– 125 gram havermeel (havermout in de keukenmachine vermalen)
– 75 gram lactosevrije roomkaas
– 80 gram kokosolie
– 3 eieren
– 35 gram lijnzaad
– 35 gram pompoenpitten + een beetje extra voor op het brood
– 35 gram zonnebloempitten + een beetje extra voor op het brood
– 1,5 theelepel bakpoeder
– 1 à 2 eetlepels Provençaalse kruiden
– 2 eetlepels Parmezaanse kaas poeder
– Peper
– Snufje zeezout

– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Rasp de courgette (met schil).
– Weeg 80 gram kokosolie af, en laat dit smelten in de magnetron.
– Meng door de geraspte courgette, de roomkaas, eieren en gesmolten kokosolie.
– Meng in een andere grote kom de overige ingrediënten (amandelmeel, havermeel, lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten, bakpoeder, Provençaalse kruiden, Parmezaanse kaas poeder, peper en zeezout).
– Doe het courgettemensel bij de andere kom en meng goed door elkaar.
– Bekleed een bakvorm met bakpapier.
– Doe het mengsel in de vorm, en strooi er nog wat pompoenpitten en zonnebloempitten over.
– Bak het courgettebrood nu zo’n 60 à 65 minuten in de oven.

Smakelijk eten!

Courgettebrood is erg lekker met kaas of wat roomkaas.

Weetje: Amandelmeel is meel gemaakt van gemalen amandelen. Dit meel is koolhydraatarm, licht verteerbaar en zit vol gezonde vetten en hoogwaardige eiwitten. Het meel heeft een lichte amandelsmaak. Je kan het ook gebruiken om o.a. koekjes of pannenkoeken van te maken.


Heb jij dit courgettebrood gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *