Courgette brownie

– 200 gram courgette
– 120 gram amandelmeel
– 120 gram kokosolie
– 70 gram cacao
– 60 gram pure chocolade
– 45 gram walnoten
– 2 bananen
– 2 eieren
– 1 eetlepel ahornsiroop
– 2 theelepels bakpoeder

– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Snijd/breek de courgette, bananen, pure chocolade en de walnoten in stukjes.
– Smelt de kokosolie in een schaaltje in de magnetron.
– Pureer de stukjes courgette en banaan met de eieren in een blender/keukenmachine tot een egale massa.
– Meng in een kom het amandelmeel met het bakpoeder.
– Voeg het courgettemengsel samen met de gesmolten kokosolie en ahornsiroop toe aan het amandelmeel, en meng dit goed door elkaar.
– Doe het cacaopoeder erbij en meng dit er door.
– Voeg als laatste de stukjes pure chocolade en stukjes walnoot toe.
– Bekleed een brownievorm met bakpapier, en doe het mengsel hier in.
– Bak de brownie nu in zo´n 40 minuten gaar.
– Laat de brownie wat afkoelen en snijd hem daarna in stukjes.

De brownie is ook goed in te vriezen.

Smakelijk eten!

Weetje: De brownie komt van oorsprong uit Amerika, en wordt daar gegeten als nagerecht of snack. Behalve chocolade kunnen er ook andere ingrediënten worden toegevoegd aan het beslag, denk dan aan noten of rozijnen. In het jaar 1893 werden brownies voor het eerst geserveerd.

Courgette-brownieHeb jij deze courgette brownie gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *