Chunky monkey granola (low FODMAP, glutenvrij en lactosevrij)

Voor een bakblik vol chunky monkey granola

Ingrediënten

  • 150 gram boekweitvlokken
  • 150 gram havervlokken
  • 150 gram walnoten
  • 150 gram pure chocolade
  • 125 gram bananenchips
  • 50 gram lijnzaad
  • 2 eiwitten
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 à 2 theelepels kaneel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Hak de walnoten in stukjes.
  3. Meng de boekweitvlokken, havervlokken, walnoten, lijnzaad en het kaneel door elkaar.
  4. Voeg de zonnebloemolie en de ahornsiroop toe en meng het geheel goed.
  5. Klop de eiwitten van 2 eieren stijf (het eigeel gebruik je niet).
  6. Doe het opgeklopte eiwit bij de granola en spatel dit er voorzichtig door. *
  7. Verdeel de granola over een bakblik en zet het in de oven voor zo´n 30 minuten.
  8. Laat het goed afkoelen en breek dan eventueel de wat te grote stukken iets kleiner.
  9. Hak de pure chocolade in stukjes en voeg deze met de bananenchips toe aan de granola.

* Door het toevoegen van opgeklopt eiwit wordt de granola heerlijk knapperig en krijg je wat grotere stukken.

Bewaar de granola in een goed afgesloten pot, dan blijft het een tijd goed. Lekker voor bij de lactosevrije/plantaardige yoghurt/kwark.

Smakelijk eten!

Heb jij deze chunky monkey granola gemaakt? Laat het hieronder weten in een reactie. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*