Chinese tomatensoep

Voor 4 personen

– 500 gram gezeefde tomaten
– 400 gram tomatenblokjes
– 300 gram kipfilet
– 70 gram tomatenpuree
– 750 ml kippenbouillon (750 ml water en 1 kippenbouillonblokje)
– 3 bosui (fodmap –> alleen het groene gedeelte)
– 3 eetlepels suiker
– 2 eetlepels ketjap manis
– 2 eetlepels azijn
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel djinten
– 2 handjes taugé
– 2 eieren

– Snijd de kipfilet in 2 a 3 stukken en kook deze in 15 minuten gaar. Gebruik 2 vorken om de kipfilet uit elkaar te trekken.
– Snijd de bosui in ringetjes.
– Maak de bouillon door een kippenbouillonblokje op te lossen in 750 ml kokend water.
– Neem een pan en doe hierin de tomatenpuree, bosui, suiker, ketjap manis, gemberpoeder en djinten. Bak dit nu zo´n 2 minuten aan en meng het geheel ondertussen goed door elkaar.
– Voeg de gezeefde tomaten, tomatenblokjes en de bouillon toe en breng dit al roerend aan de kook.
– Laat de Chinese tomatensoep nu 15 minuten zachtjes koken.
– Pureer de soep fijn met een staafmixer of gebruik een keukenmachine.
– Doe de stukjes kipfilet bij de soep, verwarm het geheel nog even goed en bak ondertussen een omelet. Kluts de 2 eieren en verhit een scheutje olie of een stukje boter in een koekenpan en bak hierin de omelet. Snijd de omelet na het bakken in kleine reepjes.
– Doe nu de azijn en 2 handjes taugé bij de soep en roer dit er nog even goed door. Wil je de soep nog wat zoeter en/of zuurder? voeg dan nog wat suiker en/of azijn toe aan de soep.
– Serveer de soep in een diep bord of kom en garneer met de omeletreepjes.

Smakelijk eten!

Weetje: Djinten of komijnzaad genoemd is een specerij. Het heeft een warme, kruidige anijsachtige smaak. Het wordt veel gebruikt in de Oosterse, Marokkaanse en Arabische keuken.

Chinese-tomatensoepHeb jij deze Chinese tomatensoep gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *